02 Juni 2009

MAKANAN SEGAR

DIBAWAH INI SAYA BERIKAN KELEBIHAN MAKANAN SEGAR DARIPADA YANG DIMASAK :

  1. Makanan yang dimasak akan merusak 30-80% gizi makanan
  2. Mempunyai gizi yang lengkap
  3. Makanan segar lebih gampang dicerna
  4. Makanan segar memberi lebih banyak energi
  5. Murah,tidak perlu api,periuk,belanga dan bumbu
  6. Lebih gampang disediakan
  7. Dapat menurunkan dan menaikkan berat badan normal
  8. Makanan segar merupakan pengendali selera makan
  9. Menghindarkan dari penyakit2 berbahaya
  10. Menimbulkan rasa segar,menambah tenaga,& tidur nyenyak
  11. Menghilangkan bau badan dan nafas bau
  12. Membereskan menstruasi dan manopause
  13. Menolong pikiran, ingatan dan konsentrasi
  14. Tidak menuntuk pertarakan selera makan
  15. Menolong seseorang lebih tenang dan stabil
KELEBIHAN - KELEBIHAN DIATAS WALAUPUN MENONJOLKAN KELEBIHAN - KELEBIHAN MAKANAN SEGAR DARI MAKANAN DIMASAK, TIDAKLAH SAMA SEKALI MENGANJURKAN UNTUK MENGHINDARI MEMASAK

Tidak ada komentar:

Posting Komentar